divendres, 17 de febrer de 2012

GOVERNAR AMB LA CIUTADANIA: , LA DEMOCRACIA PARTICIPATIVA AMB TUGOVERNAR AMB LA CIUTADANIA:
LA DEMOCRÀCIA PARTICIPATIVA


La democràcia participativa no es només votar cada quatre anys als representants polítics, com alguns ens volen fer creure. Els mateixos que només es recorden de la ciutadania durant les campanyes electorals.

La democràcia participativa es un concepte de model de societat basat en l’axioma “tot pel poble amb el poble”, el qual es du a terme a través de diferents mecanismes de democràcia directa i co-decisòria, sense menystenir que els legítims representants de la sobirania popular exerceixin les responsabilitats que els hi pertoquen.

Des d’ICV-EUiA portem molt de temps reclamant a l’equip de govern municipal que desenvolupi i posi en pràctica el reglament de participació ciutadana, aprovat fa més de 8 anys per unanimitat, doncs amplia les possibilitats d’intervenció d’entitats i de persones a la vida política municipal. Lamentem profundament la manca de voluntat política de l’equip de govern del PSC durant tot aquest temps a desenvolupar aquest reglament, així com a informar-ne del mateix a la ciutadania i a les entitats, el quals el desconeixen,

Les novetats que introduïa aquest reglament eren, entre d’altres, la possibilitat de fer set preguntes a cada Ple Municipal, d’impulsar una iniciativa ciutadana municipal, d’establir consultes ciutadanes, de dur a terme audiències públiques, d’elaborar un pressupostos municipals participatius i de facilitar la presentació de mocions i preguntes als Plens per part dels ciutadans i de les entitats.

Ara sembla ser que el nou Regidor de Participació, el Sr. Bertolín, te una certa sensibilitat per a reprendre aquest document, congelat des de fa gairebé una dècada. Sincerament, desitjo que segueixi per aquest camí, no serè pas jo qui li posi cap trava. Si de veritat els seus companys de partit PSC y CIU li permeten obrir la via de la participació a ciutadania,de debó crec fermament que llavors entrarem en un nou temps per a la democràcia a Mollet. I es que moviments com el dels “Indignats” han posat de manifest els límits de l’actual sistema i tenen la voluntat de canviar-lo i millorar-lo, i aquesta sembla en efecte una bona via per a fer-ho.

Donem doncs, la paraula i la participació a tots els ciutadans. Ja es hora de més democràcia i menys burocràcia.


Antonio López.

Regidor d’ICV-EUiA Mollet.
Coordinador Local d’EUiA Mollet

dimarts, 14 de febrer de 2012

Aqui tens també alguns dels principals motius del perquè estem radicalment en contra de la reforma, només son alguns hi han molts més.

Aqui tens també alguns dels principals motius del perquè estem radicalment en contra de la reforma, només son alguns hi han molts més.

REFORMA ANTILABORAL, MENYS OCUPACIÓ, MENYS SALARI, MENYS DRETS
La reforma laboral que ha aprovat el PP és una reforma inútil, injusta, i en molts del casos no només negativa pels treballadors/res, sinó pel conjunt del país.
És possible que s’aprovi sense diàleg però no s’aprovarà sense contestació al carrer i al Congrés perquè, encara que el govern espanyol sigui inflexible, trobarà oposició.
1. És una reforma antilaboral, que no crearà ocupació. Sinó que augmentarà la destrucció de llocs de treball, perquè la reforma incentiva els acomiadaments, que seran més fàcils (per decisió unilateral de l’empresari, per ampliació dels supòsits) i més barats (33 dies/any i en molts casos 20, enlloc de 45 com fins ara).
2. És una reforma antisocial, que abaixarà els salaris. La reforma busca una rebaixa general dels salaris, dels treballadors/es o dels que busquen feina. Els empresaris podran fer-ho de forma unilateral i discrecional.
3. És una reforma feta amb mentides, manipulació i engany. Des del primer segon hi hagut mentides sobre el contingut, ocultació de dades i clara voluntat de manipulació de la informació. A banda, és exactament el contrari del que el PP va prometre, abans i durant campanya electoral (S. Saénz de Santamaría, 23 juny 2010 “lo que necesita España no es facilitar el despido, no es fomentar la salida, sino fomentar la contratación”).
4. És una reforma on no es salva ningú: afecta pares, mares, fills i filles. Precaritza encara més la contractació dels joves, per la via del nou contracte “indefinit” amb període de prova d’un any, en el que es podrà acomiadar sense causa ni indemnització. I té efectes retroactius, i afecta als que tenen un contracte vigent(menys indemnització per acomiadament, per exemple).
5. És una reforma que perjudica a les dones. Incentiva que les dones tinguin principalment contractes a temps parcial. Augmentarà les dificultats per conciliar vida personal i laboral de tothom, però especialment de les dones, per la facilitat que la reforma ofereix als canvis de les condicions de treball (horaris, jornada) decidits unilateralment per les empreses.
6. És una reforma que afavoreix les deslocalitzacions i retallades de plantilla. Hi ha una pèrdua de competències del Govern de la Generalitat, que ja no decidirà si autoritza els ERE o no. La desaparició del control previ i l’autorització administrativacomportarà un incentiu a les estratègies de deslocalització del centres de treball de grans multinacionals que, sense intervenció sindical ni dels poders públics tindran més fàcil la deslocalització de les empreses a altres països. Una pèrdua de competències en favor del mercat i dels empresaris que ha estat valorada positivament pel President Mas i per CIU.
7. Una reforma inútil per superar la crisi. Els impactes de la reforma provocaran mésdificultats per la recuperació econòmica e incentiven un model productiu escassamenteficient. La creació d’ocupació de qualitat i la reactivació econòmica només vindrà d’un canvi de model productiu, d'una reforma de la banca que obri l'aixeta del crèdit a empreses i families i d'una reforma fiscal justa.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...