dijous, 23 de febrer de 2012

EL GRUP MUNICIPAL DE LA COALICIÓ ICV-EUIA DE MOLLET VALORA MOLT NEGATIVAMENT EL PACTE DE GOVERN PSC-CIUPer a ICV-EUiA el pacte costarà 150.000 euros del tot innecessaris al conjunt dels ciutadans molletans.

Tot i que el pacte PSC-CiU era ja una realitat des de fa mesos, la concreció i el detalls ara coneguts d’aquest acord resulten especialment alarmants. Per un costat el PSC manté la seva aliança amb la dreta en un moment en que les forces polítiques de dretes estan portant a terme greus retallades a l’estat del benestar. A més, tot i que el PSC fa declaracions públiques de que vol consens i diàleg amb totes les forces polítiques la crua veritat és que en cap moment s’ha adreçat a ICV-EUiA ni que sigui per tenir una reunió protocol·lària en aquest tema.

Políticament, també es preocupant per a Mollet que CiU agafi carteres com Seguretat Ciudadana, ja que cal recordar que el programa de CiU en aquest tema a les eleccions municipals era ple de propostes dures i populistes que fregaven amb postulats que podria defendre Plataforma x Catalunya. El mateix cas serveix per la cartera de Administració Electrònica que tantes vegades ha defensat el PSC com un element estratègic en el futur de l’administració local.

Però el més greu és que aquest pacte que incorpora a 2 regidors a dedicació complerta i 1 a dedicació parcial al govern de la ciutat costarà 150.000 euros a l’any en sous d’aquests regidors que agafaran ara tasques i responsabilitats que ja estan desenvolupant els actuals regidors del PSC que no veuran reduïts proporcionalment els seus sous. Des d’ ICV-EUiA denunciem aquesta lògica per la qual es dissenya el govern de la ciutat i el seu cost en virtut dels regidors dels grups governants en comptes de fixar el cost del govern amb racionalitat i repartir dedicacions. Què passaria si CiU hagués tret 9 regidors, tindríem 21 regidors cobrant?

Ara el govern vol vendre que aquest increment de 150000 euros es compensa amb la baixada del 5% quan no tenen res a veure. Ja que el 5% de baixada global era una qüestió en la que havia un ampli acord previ que apojavem TOTS els grups municipals.

Per últim, volem aclarar quina ha estat la nostra postura davant d’aquest procés de renegociació dels sous que creiem ha estat enterbolit per les pràctiques habituals de manipulació informativa del govern de la ciutat.

Les propostes d’ICV-EUiA en aquest tema han sigut:

1) Reducció del 5% de TOTS els conceptes de retribució als representats polítics de la ciutat.

2)Eliminació de les assignacions als portantveus municipals i, per tal de trobar el consens de tots els grups, redirigir aquesta assignació als grups municipals donat que entenem que aquest sou directe als portantveus té efectes perversos que dificulten la labor política, com de fet demostra les dificultats d’aquest procés. Per aquest mateix motiu nosaltres vam renunciar a aquesta assignació i coherentment ara no votaríem una proposta que el mantingués.

3)Computar globalment el cost de l’equip de govern i fixar-lo independentment del número de regidors que ocupin aquests càrrecs.

Creiem que han estat aquest dos últims punts el que han dificultat enormement l’assoliment d’un acord sobre aquest tema i els que a més ha desencadenat una campanya de desinformació contra l’actuació ferm i coherent d’ICV-EUiA. Creiem que les nostres propostes són de pur sentit comú en un moment de greu crisi econòmica com el actual i continuarem defensant-les en la línea que defensem d’un Ajuntament auster, transparent i al servei dels ciutadans.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...