dimecres, 7 de març de 2012

8 de març: Dia internacional de la dona Aquest 8 de març, NI UN PAS ENRERE!Aquest 8 de març, NI UN PAS ENRERE!

No queda cap dubte que el govern de CiU a Catalunya i del PP a Espanya estan al servei dels mercats i no de les persones. Amb les seves politiques estan atacant als pilars de la societat igualitaria i suposen una agressió constant als drets i conquestes de les dones, com a conseqüència d'una doble opressió: la de classe i la de gènere, quan no a la ètnica i racial.

La progressiva privatització dels serveis essencials, de manera especial la del servei sanitari i l'educatiu, precaritza encara més les nostres vides. Els plans d'igualtat en l'àmbit laboral segueixen brillant per la seva absència, i les dones seguim protagonitzant les majors taxes d'atur, la major desprotecció socioeconòmica, els nostres contractes se segueixen celebrant en pitjors condicions: de categoria professional, d'horaris, de salaris, ... Seguim cobrant gairebé un 30% menys que els homes per realitzar les mateixes funcions.

Per això avui anem a cridar amb més força. Perquè si aquestes mesures ens afecten a totes i a tots, a nosaltres ens suposa un major atac. En aquest país, en tots els països, la pobresa té rostre de dona. De dona cuidadora invisible a la llar, de becària-precària amb hiperformació, de superwoman amb dobles i triples jornades, de malabarista del temps. - Del temps de la llar, del temps del treball, del temps per a una mateixa .... - de treballadora incansable ... sense oblidar a totes les dones excloses víctimes del tràfic per explotació i sotmeses a prostitució.

La nova contrareforma laboral imposada pel PP, i amb el total consentiment de CiU, amb un lamentable llenguatge sexista ens anuncia la supressió de les bonificacions per maternitat, alhora que ens dóna moltes facilitats perquè ens quedem a casa exercint les nostres responsabilitats maternals. Ampliant el ventall per transferir més rendes del treball al capital, donant més i més diners a l'empresariat que converteixi llocs de treball temporals, en altres igualment insegurs, ja que introdueixen l'acomiadament lliure total, amb la conseqüent reducció de les cotitzacions a la seguretat social; permetent els canvis unilaterals en horaris, salaris, mobilitat geogràfica i funcional, ... les hores extres en els contractes parcials, els contractes d'aprenentatge fins als 30 anys, ... faran inviable la supervivència de cada vegada més dones i llars. Presumeixen de protegir la maternitat, però li donen carta de naturalesa a l'acomiadament gairebé lliure per a les dones embarassades (20 días/12 mesos). Un cop més el conservador govern popular anuncia la tornada a casa de les dones amb les seves mesures que serviran per a precaritzar més la vida dels i les treballadores, en lloc de realitzar una política d'inversió que creï ocupació estable i amb drets.

Que poc importen les més de 5 milions de persones aturades i els milers de desnonaments que s'estan produint al llarg de tot l'Estat. El PP no només aprofundeix el camí iniciat per Zapatero, en reduir encara més el pressupost destinat a polítiques d'igualtat, sinó que ha trencat els acords amb les organitzacions de dones i pretén substituir la "Llei d'Autonomia Personal i la Llei de Drets Sexuals i Reproductius "per una altra més restrictiva que la de 1985, patint un greu retrocés.

El PSUC viu exigeix al titular de Justícia que abandoni aquesta pretensió, no només en relació a la normativa de l'avortament, sinó també en relació a la resta d'aspectes previstos en la llei de SSR i IVE.

Per l'avortament lliure i gratuït, per la redistribució de la riquesa, del treball i de la cura, per la igualtat salarial, per una educació no sexista, per l'eradicació de la violència de gènere, per l'abolició de la prostitució, per l’avortament lliure i gratuït ¡perquè el nostre cos és nostre!

Totes a la lluita per la igualtat real NI UN PAS ENRERE!


Manifestació a Barcelona a les 19h a Plaça Universitat

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...