Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de març 18, 2012

La taxa sobre les receptes mèdiques és un impost sobre la malaltia. (CO-PAGO)

Imatge
La taxa sobre les receptes mèdiques és un impost sobre la malaltia.

El Parlament de Catalunya va aprovar dimecres amb els vots a favor de CIU i l'abstenció del PP la llei de mesures fiscals i financeres que permet cobrar la taxa d'un euro per recepta farmacèutica.

Aquesta taxa inclou una sèrie d'exempcions que el PP ha imposat a la Generalitat a canvi del seu vot favorable als Pressupostos. Afectarà als medicaments que costin més de 1,67 euros i no l'han de pagar els perceptors d'una pensió no contributiva o de la renda mínima d'inserció. Per a la resta de la ciutadania s'aplicarà fins un màxim de 62 receptes per any.

Per EUiA és una mesura injusta i de repagament que tindrà efectes molt greus sobre l'equitat i l'accessibilitat del sistema sanitari públic, és un impost sobre la malaltia.

EUiA rebutja qualsevol fòrmula de copagament de la ciutadania en relació amb les prestacions sanitàries perquè:
Suposa una limitació al dret fonamental de protecc…

El Grup Municipal d’ICV-EUiA, ha preparat un seguit de mocions per presentar a la sessió del Ple Municipal que es realitzarà el dilluns dia 26 de març.

Imatge
El Grup Municipal d’ICV-EUiA, ha preparat un seguit de mocions per presentar a la sessió del Ple Municipal que es realitzarà el dilluns dia 26 de març.

El Grup Municipal d’ICV-EUiA ha presentat quatre mocions en relació a temes de màxima actualitat, sobre els que prenem posició i plantegem al conjunt dels grups municipals perquè també es posicionin.

Una primera, en relació a les participacions preferents, un producte financer en el que moltes famílies han quedat atrapades. En aquesta sentit, ICV-EUiA, denúncia l’actuació de les entitats bancàries que han venut aquest producte sense informació i aprofitant-se, en molts casos, de la poca cultura financera de persones grans i abusant de la seva confiança. Més enllà de solidaritzar-nos amb les persones implicades, es planteja que l’ajuntament assumeixi orientació i informació a les persones afectades. Per altra banda, entenem que aquesta situació s’ha creat per no complir-se la normativa europea en la venda d’aquest tipus de producte. E…

Més de 600 persones es van manifestar pels carrers de la nostra ciutat contra les retallades socials.

Imatge
Divendres passat es va produïr a Mollet una de les mobilitzacions més grans que es recorden a la nostra ciutat. Convocades per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès i la coordinadora La Resistència, més de 600 persones es van manifestar pels carrers de la nostra ciutat contra les retallades socials.
Us adjuntem la crònica del diari Mollet a Mà i unes quantes fotografies!
La marxa ha anat des de la plaça Prat de la Riba fins l’Ajuntament de la ciutat on s’ha llegit el manifest de les entitats convocants. Els manifestants han atravessat l’avinguda Llibertat amb lemes contra les retallades i el copagament en sanitat.
El coordinador de ‘La Resistència’, Lalo Plata, ha posat d’exemple les retallades a l’Hospital de Mollet i el quart institut de la ciutat per explicar que Mollet és el quart municipi amb més població de la comarca i el 24è en nombre de serveis.
Pel que fa a la recent taxa del medicament aprovada pel Parlament Plata l’ha definit com “un requetepagame…

Bonificacion a los y las trabajadoras en paro en el transporte publico

Imatge
Desde la constitución de la “Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona” en abril de 2009, hemos venido reivindicado como uno de nuestros principales objetivos el transporte gratuito para todas las personas sin empleo. Durante estos tres años hemos realizado diferentes movilizaciones, entre ellas la II Marcha contra el paro, y recogido miles de firmas en las OTG, recabando asimismo el apoyo de todas las organizaciones y colectivos de trabajadores/as para requerir a la Generalitat de Catalunya y al Ayuntamiento de Barcelona que aplicaran esta medida.

Después de múltiples requerimientos a los diferentes organismos competentes durante estos años, el responsable de la Dirección General del Transporte de la Generalitat Sr. Ricard Font se reunió con una delegación de la Asamblea de personas en paro el 21 de junio de 2.011, abriéndose un diálogo fructífero a lo largo de los últimos meses, que ha culminado con un reconocimiento parcial de nuestras demandas. Recientemente el C…