dimarts, 27 de març de 2012

El ple de L´ajuntament de Mollet dona suport a la Vaga General y crida a la societat Molletana a secundarlaMOCIÓ QUE PRESENTEN ELS GRUPS MUNICIPALS d’ARA MOLLET-ESQUERRA I d’ICV-EUiA AL PLE MUNICIPAL DE L’AJUNTAMENT DE MOLLET DEL VALLÈS EN SUPORT DE LA VAGA GENERAL DEL 29 DE MARÇ

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:
ATÈS que la recent publicada Reforma Laboral és un atemptat directe als drets de les persones treballadores i no ajudarà a crear ocupació, donat que només desregularitza les relacions laborals i no incideix en el model econòmic i productiu del nostre país.
ATÈS que a partir d’ara tots els acomiadaments seran procedents per norma, que es podran fer EROs sense que l’administració els aprovi, que l’empresa podrà canviar els sous, els horaris i altres condicions a voluntat i que agafar la baixa per malaltia serà motiu d’acomiadament.
ATÈS que a partir d’ara s’incorpora un nou tipus de contracte amb període de proves d’un any, que representa, a la pràctica, imposar l’esclavitud per als treballadors i treballadores.
ATÈS que estem davant d’una reforma inútil i injusta, que el propi govern reconeix que provocarà, aquest any, 650.000 aturats més.
ATÈS que aquesta reforma s’inscriu en una política de retallades als serveis públics i als drets de les classes mitjanes i baixes que està provocant que el pes de la crisi econòmica recaigui en exclusiva sobre les espatlles de qui menys te: retallades en salut, educació, dependència, serveis socials, salaris, etc., mentre els causants de la crisi reben milers de milions d’euros en ajudes públiques.
ATÈS que les polítiques d’ajustament pressupostari dels Governs català i espanyol no són més que retallades a l’Estat del Benestar. Aquestes politiques d’austeritat imposades per la UE i els mercats no ens ajuden a sortir de la crisi, ens al contrari, provoquen cada cop més pobresa, més atur, menys consum i més recessió econòmica.
ATÈS que Catalunya necessita urgentment un sistema de finançament que posi fi l’espoli fiscal, que representa més d’un 8% del PIB i que permeti a Catalunya afrontar la crisi amb polítiques públiques de revitalització econòmica, aprofundint la justícia social i l’estat del benestar.
ATÈS que hi ha alternatives per sortir de la crisi sense retallar drets i serveis: amb una fiscalitat progressiva i lluitant contra el frau, amb una reforma financera que garanteixi que el crèdit arriba a famílies i empreses, amb plans per a la reactivació de l’economia i el consum.
ATÈS que atenent aquesta realitat i davant la negativa dels Governs a negociar cap dels extrems anteriors, les centrals sindicals CCOO i UGT han convocat una jornada de vaga a tot l’Estat, el proper dijous 29 de març.
ATÈS que com a espai unitari de mobilització en suport a aquesta jornada de vaga general, s’ha constituït a la nostra ciutat la plataforma ciutadana Mollet29M, impulsora també d’aquesta proposta d’acord,
Per tot això, els grups municipals d’ICV-EUiA i Ara Mollet-ERC proposen al Ple Municipal l’adopció dels següents ACORDS:

1r.- Donar suport a la convocatòria de Vaga General per al proper dijous 29 de març de 2012 com l’exercici d’un dret democràtic, ciutadà i pacífic.

2º Fer una crida a tota la societat molletana a secundar la jornada de vaga per tal d’aturar la reforma laboral i les retallades.

3r.- Fer tot el possible per garantir el dret de tots els ciutadans i ciutadanes de Mollet.

4t .- Comunicar aquests acords a les centrals sindicals convocants, CCOO i UGT, als Governs de la Generalitat i de l’Estat, a l’Associació Catalana de Municipis i a la Federació de Municipis de Catalunya i a la plataforma ciutadana Mollet29M.

diumenge, 25 de març de 2012

PROPOSTA D`ACORD SOBRE EL 14 D’ABRIL 81 ANIVERSARI ll REPUBLICA
ATÈS que el proper 14 d’abril es celebra el 81er. aniversari de la proclamació de la II República com a conseqüència del triomf de les forces republicanes i progressistes a les eleccions municipals del 1931.


ATÈS que la II República va obrir un període de llibertat i progrés per al conjunt dels pobles d’Espanya després de l’esgotament de la monarquia borbònica incapaç de donar solucions als greus problemes econòmics, socials, polítics i culturals de la majoria de la societat, per haver donat suport a la Dictadura de Primo de Rivera i afectada per una corrupció galopant que afectava a tots els òrgans de l’estat.


ATÈS que aquella experiència, amb el preludi que va significar l’anomenat bienni negre, es va estroncar amb el cop feixista de juliol de 1936, donant lloc a l’etapa negra dels quaranta anys de la dictadura feixista de Franco.


ATÈS que només gràcies a la mobilització democràtica del poble es van recuperar les llibertats polítiques i nacionals en el moment de la Transició, enllaçant amb l’etapa de la democràcia republicana.

ATÉS La construcció d’una societat plenament democràtica, de dones i homes lliures i iguals en deures i drets; que reconegui el dret de lliure determinació de Catalunya i de tots els pobles d’Espanya; que superi l’actual situació de crisi econòmica, política, social i cultural, recuperant, garantint i desenvolupant tots i cadascun dels drets polítics, econòmics i socials que garanteixin el lliure desenvolupament de les persones en igualtat de condicions; només és possible amb la constitució d’un estat republicà i federal erigit sobre els principis de la llibertat, la igualtat i la fraternitat; per la consecució del qual és necessària la més àmplia convergència i unitat de totes les forces polítiques i sectors socials inequívocament democràtics i progressistes.


El grup Municipal d´ICV-EUIA propossa que El Plé de l’Ajuntament de Mollet del Valles aprovi els següents acords:

1º. Demanar al L'Ajuntament de Mollet onegi la bandera republicana en los mastils del consistori el proxim 14 D'Abril amb el reconeixement dels que van lluitar I fins tot van donar la seva vida per la llibertat i la Democràcia.

2º. Demanar al Govern del estat un Referèndum per poder consultar a la ciutadania si vol mantenir la Monarquia o la re-instauració de la III República .

3º.Demanar que L´ajuntament de Mollet col•labori amb les entitats que celebrin aquesta efemèrides i faci actes institucionals fem pedagogia dels valors republicans.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...