dissabte, 27 d’octubre de 2012

EL PSUC VIU FA L'ACTE A MOLLET “MARXISME I NACIONALISME

El passat dimecres 24 va tenir lloc al Centre de Serveis el Lledoner la segona xerrada organitzada pel PSUCviu. En aquesta ocasió i sota el títol de “Marxisme i Nacionalisme” arrencava l'acte comptant amb la presència d'en Josep Llabina, membre del Comité Central del PSUCviu, expert en economia social i candidat de la coalició ICV-EUiA per les properes eleccions del 25N. A la taula de debat hi havien l'Antoni Vicente, membre de l'agrupació del PSUCviu Baix Vallès i Jose Fernández, membre de Joves Comunistes.

Aquest acte pretenia posar sobre la taula un tema d'actualitat com és el nacionalisme i generar debat amb una visió de la posició del PSUCviu sobre aquesta matèria. En primer lloc Jose Fernández va fer les presentacions i va exposar l'enfrontament de banderes entre el nacionalisme espanyol i el nacionalisme català, evidenciant l'acció de classe burgesa enfront els interessos de la classe treballadora. Tot seguit l'Antoni Vicente va fer un bon anàlisi del sentiment de la nacionalitat, el fracàs de la Constitució del 78, les propostes actuals sobre model de societat que arriben des de CiU i el tipus de model que volem defensar des de la nostra agrupació. Per acabar la part teòrica, en Josep Llabina va fer un exhaustiu repàs històric dels diferents posicionaments marxistes sobre la qüestió nacional, evidenciant la dialèctica marxista enfront els dogmatismes polítics. Va concloure amb la defensa de la proposta de model federal, tant per l'Estat espanyol plurinacional com per la Unió Europea.

Per finalitzar l'acte es va obrir el torn d'intervencions als assistents, que van donar la seva visió de la situació actual coincidint en la deixadesa dels governs actuals en les qüestions socials, prioritzant la guerra de banderes per obtenir beneficis polítics. Es va criticar el pseudoindependentisme de CiU i la seva hipocresia política al Congrès i al Parlament. També es va parlar d'alternatives i de lluites socials com la vaga del 14N.

Algunes idees importants que van sortir a la llum van ser el deteriorament de la “marca España” per culpa de les retallades a tot l'Estat, la necessitat de lluites polítiques i creació d'alternativa contra el model de CiU, la necessitat de crear consciència a la classe treballadora davant la confusió creada per amagar les privatitzacions, corrupcions i retallades en serveis públics, els privilegis de les grans corporacions, entre d'altres.

Així va finalitzar el col·loqui amb la presència dels  assistents, compromesos i amb les idees aclarides sobre la situació actual en termes de nacionalisme i la posició del PSUCviu, en defensa de la catalanitat, l'Estat federal i el dret a decidir del poble sobre totes les qüestions que afectin directament a la classe treballadora.


Psuc viu Baix Valles ( Mollet del Valles)

dimarts, 23 d’octubre de 2012

ICV-EUiA PRESENTA DIVERSES DE MOCIONS PER AL PLE DEL MES D’OCTUBRE.El Grup Municipal de la Coalició ICV-EUiA, ha presentat diverses propostes de resolució, com a mocions,  per a debatre en el Ple del mes d’Octubre que es realitzarà el proper dia 29. 

Dues mocions, fan referència al tema del cooperativisme. Una d’elles per adherir-se a la declaració institucional a les cooperatives aquests any 2012, que es celebra l’any internacional de les cooperatives. L’altra, per potenciar el cooperativisme a Firamollet 2013, que està previst es celebri a la primavera de l’any vinent. Es tracta que el cooperativisme estigui present a la fira i  sigui un eix temàtic significatiu, amb presència de cooperatives representatives de diferents sectors productius com a element de treball i dinamització de l’autoocupació. Aquesta moció forma part, d’una proposta més global en la línia de dinamització de l’economia i creació d’ocupació.

Per altra banda, dues mocions més, van encaminades a mostrar el desacord contra les mesures de retallades del govern central als empleats públics. Des de fa una mesos, e,ls divendres, els treballadors públics de tot l’Estat es manifesten en contra de les retallades en el sector públic. Aquestes retallades, estan significant que les retribucions dels empleats públics s’hagin disminuït en els darrers tres anys, per sobre del 20%, i en concret, el govern pretén el no pagament de la paga extra de Nadal. Una altra moció, complementaria de l’anterior, es presenta en base a la resolució del Defensor del Pueblo, per la que recomana al Ministeri d’Administracions Públiques, que el no pagament de la paga extra, només es faci en les quantitats no meritades a la entrada en vigor del decret i, per tant, obre la porta a la possibilitat de que es pugui pagar –dintre de la llei- una part proporcional. En aquest sentit, es demana al govern de la ciutat, segueixi aquest argument per pagar una part de la paga extra als seus treballadors públics i, igualment, els membres del govern i portaveus renunciïn a la seva paga extra en aquesta mateixa mesura.   

Una altra moció, planteja el posicionament institucional en contra del tancament del Casal Sant Jordi de Plana Lladó, i reclamar a que Catalunya Caixa i la seva Fundació, reobrin de forma immediata aquest equipament que durant tants anys ha estat el Casal d’avis del barri.

Una sisena moció, es per mostrar el suport de l’Ajuntament al procés de diàleg per a  la pau iniciat aquesta setmana entre el govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARC a Oslo i que continuarà properament a Cuba. Es tracta d’una nova esperança per a la pau, desprès de tants anys de guerra, de sofriment de moltes persones i de trencament dels drets humans.

I, en darrer lloc, es presenta una moció per a donar suport a la Jornada de Vaga General, convocada per les organitzacions sindicals i socials pel dia 14 de Novembre. Es tracat d’una nova jornada de vaga General a Espanya, set mesos desprès, en que les coses si de cas, han anat a pitjor: més retallades, més atur, menys estat del benestar, menys drets. Aquesta jornada de vaga del proper dia 14 de novembre, coincidirà amb una jornada de reflexió i solidaritat a altres països europeus.


Mollet del Vallès, 22 d’Octubre de 2012.   


Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...