dissabte, 24 de novembre de 2012

25 novembre contra tot tipus de violència cap a les dones
 Forçar-nos a parir també és violència

Aquest 25 de novembre denunciem que el govern del PP, sota la crisi, ens vol implantar una ideologia fonamentalista i conservadora que suposa una agressió a la integritat de les dones ia la democràcia.
El desmantellament dels serveis socials, amb el tancament de les cases d'acollida i dels punts de trobada, la supressió dels centres d'atenció a la drogoaddicció, de la cartilla sanitària per a la població immigrant, els desnonaments i una llei de dependència que no es desenvolupa, tot això augmenta la feminització de la pobresa i la vulnerabilitat en les dones.
Vivim una involució, que afecta especialment els drets i conquestes de les dones. El masclisme judicial, uns jutges crescuts que pretenen la volta a una legislació retrògrada com és la prohibició de l'avortament.
El PP mostra la seva veritable cara i veiem que els llocs de presa de decisió del govern estan ocupats majoritàriament per homes. Ja no s'amaguen i escoltem en boca de ministres declaracions ofensives contra les dones, així com una exaltació propagandística d'un model de dona que ens recorda a la de la secció femenina. No hem d'obviar que la invisibilització de les dones també és violència.
La contrareforma ideològica del PP i l'església pretén inculcar la idea que la maternitat i la cura han de ser el centre de la vida de les dones.
Les dones, com exèrcit de reserva, ja no som necessàries i se'ns vol expulsar del mercat de treball. "Així hi haurà més feina". Es justifiquen en la crisi per implantar el model de família tradicional i carregar les conquestes de les dones. De nou creen una 'mística de la feminitat'.
També retallen l'espai privat de les dones atemptant contra la llibertat i els drets sexuals i reproductius, ni pastilla del dia després, ni educació sexual ... ni el dret legítim a decidir sobre el nostre cos i la nostra maternitat. Quedant en pitjor situació les dones lesbianes, que en el model de dona tradicional de "la mantellina" no tenen cabuda.
Tot això juntament amb el model de creixement econòmic de Rajoy, com Eurovegas, relega les dones a mare, esposa o prostituta. Sembla que vulguin deixar-nos com a única sortida laboral la prostitució ... Davant el cinisme dels que la volen regular, veiem les seves intencions: recloure'ns a casa o en els prostíbuls.
Des del PCE, i el PSUC viu fem una crida a la mobilització de les dones en contra de la involució social i ideològica i en contra de tota violència cap a les dones.
- Per una política laboral, fiscal i social, al servei de la redistribució justa dels recursos i solucions urgents a la feminització de la pobresa.
- Per la defensa dels serveis socials i l'increment de la despesa en polítiques d'igualtat i en contra de la violència de gènere.
- Per coresponsabilitzar tota la societat del sosteniment de la vida i de la llar a tots els homes amb mesures com la reducció generalitzada de la jornada, sense pèrdua de salari i prestacions.

- Per l'abolició de la prostitució.
- Per l'avortament lliure i gratuït!

dimarts, 20 de novembre de 2012

Mocions-ICV-EUiA, reclama la paralització immediata de l’euro per recepta.i condena els bombardejos de Israel sobre Gaza

El grup Municipal d’ICV-EUiA ha presentat dues mocions al Ple ordinari del mes de Novembre que es celebrarà el dilluns dia 26 de Novembre.
Per un cantó, reclama la paralització immediata del cobrament de l’euro per recepta als ciutadans i ciutadanes de Catalunya, basat en la presumpta inconstitucionalitat de la mesura segons el dictamen del Consell d’Estat, conegut recentment, pel qual afirma que aquesta mesura vulnera punts de l’article 149 de la Constitució, en la línia de que aquesta mesura correspon en exclusiva a les competències de l’Estat i no garanteix la igualtat de condicions dels ciutadans de l’Estat indistintament del seu lloc de residència.
ICV-EUiA, no només pel fet de qui té o no les competències, s’ha mostrat contrari a la mesura des de el principi, perquè entent que aquesta mesura és un atac a les persones i famílies amb més vulnerabilitat i és una clara acció de repagament de la salut.
Per altra bnada, ICV-EUiA, presenta una moció reclamant la paralització immediat dels bombardejos sobre Gaza a Palestina per part d’Israel, i reclama l’actuació de la Unió Europea, per evitar aquesta acció militar contra la població civil palestina, d’una manera sagnant, desproporcionada i innaceptable.

Per altra banda, vol mostrar la seva sorpresa per la presentació d’una moció per part de l’equip de govern de la ciutat, en la línia de fer un recàrrec sobre l’IBI als habitatges buits de la ciutat. Cal recordar, que el grup d’ICV-EUiA, va proposar aquesta mesura en la discussió de les ordenances i preus públics, en el ple celebrat el passat dia 6 de Novembre. Llavors el govern, no va voler de cap manera assumir aquest repte, perquè a qui li corresponia determinar el concepte de “habitatge buit” era al govern central. Tot i la insistència del grup municipal d’ICV-EUiA per avançar en aquesta línia, donant exemples de municipis que ja ho haviem incorporat a les seves ordenances, no va haver manera de que s’incorporés. Ara, 15 dies desprès, el govern ho planteja com una mesura pròpia. Ens sorprèn el canvi, però celebrem que ara ho vegi, encara que sigui perquè estem en eleccions.

Per últim, volem fer referència a la vaga d’un mes plantejada pel personal de l’empresa de neteja, en defensa de l’estabilitat dels llocs de treball. El grup municipal d’ICV-EUiA, mostrem la nostra solidaritat amb els treballadors en aquesta vaga, i recordem que l’empresa ja els ha baixat un percentatge important del seu salari a més d’incrementar la seva jornada laboral anual. Entenem que l’aturada en el procés de negociació del seu conveni col·lectiu i, que tot i el sacrifici fet pels treballadors i treballadores per la crisi, no puguin tenir unes mínimes garanties en la estabilitat dels seus llocs de treball no és just ni equilibrat. Aquesta situació, pot anar a pitjor, gràcies a la Reforma laboral. Demanem la intervenció d’intermediació de l’Ajuntament, per acabar amb aquesta situació.

VOTEU ICV-EUIA #itantsipodem
#itantsipodem

En la intervenció de Joan Herrera en l’acte de Barcelona del dissabte dia 17 de novembre deia:  "ens hem sentit massa sols al Parlament i per això a partir del 25N volen sumar més per plantar cara a les retallades d'Artur Mas i per construir una alternativa d'esquerres, amb justícia i equitat. Hem liderat l'oposició i volem liderar l'alternativa; tenim dos compromisos i una actitud, defensarem els drets socials i el dret a decidir sense tenir por i sense resignar-nos. Herrera, remarcava  que en aquest país hi ha consciència nacional i consciència social, tal com es va demostrar amb la manifestació de l'11S però també en la manifestació del 14N, dia de la vaga general.”
Crec que aquestes paraules resumeixen el sentit de la campanya d’ICV-EUiA. Una forma de fer, un estil, un missatge, una manera de dir que no tots son iguals. ICV-EUiA,  planteja batalla i alternativa. És una formació de lluita i de proposta, i així ho ve demostrant, per molt que es pretengui confondre a la gent amb missatges plens de cultura antidemocràtica.
Podríem posar molts exemples, però l’espai d’aquesta columna no ens ho permet. Permeteu-me, doncs, que vagi a un tema en particular com és el posicionament davant dels desnonaments que s’estan produint al llarg de tot l’Estat. ICV-EUiA, està amb la plataforma, al carrer intentant evitar els desnonaments de famílies humils que no tenen altra lloc on anar. ICV-EUiA, sempre ha defensat que cal modificar la llei hipotecaria perquè la dació en pagament exoneri del deute. I així ho ha plantejat allà on te representació al Parlament de Catalunya, al Congrés de Diputats i al Senat. I, en aquestes institucions, sempre ha estat derrotada per la suma dels vots dels partits que ara escenifiquen el seu escàndol davant del que està passant. PSOE, PP i CiU, sempre han votat en contra.
I no queda aquí, ICV-EUiA, ha defensat i defensa tot un seguit de mesures complementàries a aquesta modificació de la llei hipotecaria, en la línia de posar en marxa mesures alternbatives per un habitatge digne. En aquest sentit, el contracte de lloguer social, la cessió d’ús temporal de l’habitatge, la incorporació de la mediació i l’assessorament públic poden ser mesures possibles.
Lamentablement, fins que no hi ha hagut morts (suïcidis), PP i PSOE no han reaccionat. I ni així, han estat  capaços de trobar un acord mínim, i en aquest caos, el PP legisla de forma que la majoria de situacions que han passat, es continuarien donant. En definitiva, no modifiquen la llei hipotecaria, perquè els bancs s’enfadaran...
Per acabar, unes paraules d’Alberto Garzon, que visitava Mollet el passat dia 9 de novembre, i a propòsit de diferenciar a cada qual, deia: “en las acciones es donde realmente sabemos quien está en cada lado de la trinchera”. ICV-EUiA, ho té clar, i tu? Podem canviar les coses, i tant que podem!


Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...