dimarts, 11 de desembre de 2012

ICV-EUiA de Mollet lluitarà contra les retallades en 5 mocions al ple municipal de desembre


5 mocions: contra les pilotes de goma, contra les retallades a la discapacitat, contra les noves taxes judicials, contra la no revalorització de les pensions i contra la nova llei d’educació del ministre Wert


Una vegada més el ple municipal de l’Ajuntament de Mollet serà l’escenari de les reivindicacions de lluita contra les retallades per part d’ICV-EUiA Mollet que ha elaborat per la propera sessió del ple 5 propostes de mocions sobre temes de la màxima actualitat.


En primer lloc, ICV-EUiA reclamarà la dimissió del conseller Felip Puig i la supressió de l’ús de les pilotes de goma per part dels antivalots dels Mossos d’Esquadra. Cal recordar que una ciutadana, l’Ester Quintana, va perdre un ull a conseqüència de l’ús d’aquestes pilots per part dels Mossos d’Esquadra i que també Puig va negar aquests fets que finalment s’ha provat certs.

D’altra banda ICV-EUiA es suma a la indignació que ha provocat la proposta de la nova llei d’Educació (LOMCE) que vol portar endavant el controvertit ministre del PP, José Ignacio Wert. Més enllà de l’evident agressió al català i al mòdel educatiu català per a ICV-EUiA la nova llei ataca la igualtat d’oportunitats primant l’ensenyament privat per sobre del públic i s’allunya d’un model integrador i respectuós per incentivar la religió i una visió adoctrinadora i ideològica de la educació amb elements predemocràtics. Es per això que la moció d’ICV-EUiA Mollet demana la retirada de la llei d’Educació (LOMCE) i el cessament del ministre Wert

Un altre proposta d’ICV-EUiA també de màxima actualitat és demanar a l’ajuntament de Mollet que es posicioni contra les retallades al sector de l’atenció als discapacitats. Unes mesures que han causat una forta resposta aquests dies i que posen de manifest la insensibilitat dels governants per fer pagar la crisi als sectors més febles de la societat.

La quarta moció demana el rebuig i retirada de la nova llei que estableix taxes judicials en tràmits legals que fins ara eren gratuïts. Per a ICV-EUIA aquesta mesura vulnera la igualtat davant la justicia que consagra la Constitució. Fer que l’accés a la justícia depengui de factors econòmics fa que amplis sectors de la població es puguin quedar al marge de la protecció de la justícia. Una autèntica aberració per part del ministre Gallardón que demostra una vegada més el perfil ideològic amb el que governa el PP.

Per últim el grup municipal d’ICV-EUiA de Mollet presenta una proposta per tal de fer enrera la mesura de no revaloritzar les pensions amb la que el PP ha trencat la última promesa electoral que encara no havia incomplert. Per a ICV-EUiA no revaloritzar les pensions amb la inflació és un greu error polític i econòmic amb el que el govern del PP una vegada més fa pagar la crisis al sectors més vulnerables.

Us adjuntem el text actual de les mocions tal i com han estat elaborades pel Grup Municipal d’ICV-EUiA. En el procés de tramitació el nostre grup intentarà sumar i consensuar aquestes propostes amb la resta del grups de la ciutat.


Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...