dijous, 7 de març de 2013

"Un nou partit comunista: un instrument per a la revolució democràtica"."Un nou partit comunista: un instrument per a la revolució democràtica". Declaració de la cél.lula de cultura i TPQs del Partit dels i les Comunistes de Catalunya (febrer 2013)

Un nou partit comunista: un instrument per a la revolució democràtica

Avui estem en una cruïlla històrica que planteja nous reptes i requereix noves idees i nous instruments. En els grans moments històrics cal adequar instruments per fer política i intervenir en els processos en bones condicions. La fundació del PSUC s'explica per la voluntat d'unir forces en la construcció d'un partit de defensa de la República democràtica que combatés de la millor manera possible la insurrecció feixista. La creació del PCC també s'explica pel context històric en què té lloc. En aquell context, el de la desmoralització posterior a la derrota històrica dels pactes de la Transició, es tractava d'agrupar a tots els que estiguessin disposats a resistir dignament el règim de la Segona Restauració. 

Què necessitem per fer la revolució en l’actual cruïlla històrica?

En primer lloc, pensem que cal un instrument útil per a la reconstrucció de la classe treballadora. Hem de contribuir a que aquesta jugui un paper polític com a tal en l’actual crisi de civilització. Cal reconstruir la solidaritat de classe a partir de la nova realitat de la precarietat i l’atur massius. Cal un instrument al servei d’un subjecte polític real, no només invocat.

L’altra gran tasca és la de contribuir a l’èxit del moviment democràtic, entès com una gran aliança social del 99% de la població contra l’oligarquia financera de l’1%, que posa en el centre del debat polític la necessitat d’obrir un procés constituent que garanteixi el dret a l’existència digna i una democràcia real.

Aquest nou instrument ha de sorgir d’un procés engrescador, inclusiu i radicalment democràtic, un procés que aglutini lluitadors de diverses tradicions, gent no organitzada fins ara i, sobretot, nous activistes que s’estan polititzant en la lluita. Ens proposem, en definitiva, contribuir a un procés d’adaptació política al nou moment històric a través d’una pràctica militant, útil i exemplar.

Ens hi posem?

Federació de Cultura i TPQs 
PCC

Del Blog de Manuel Delgado

dimarts, 5 de març de 2013

8 de Març ens volen a casa i sense feina-Responem als carrers!


Aquest 8 de març dia internaccional  de la dona treballadora el  denunciem:

Que a Espanya, un sistema polític corrupte i il · legítim oprimeix les dones fins al punt de portar-les al empobriment, amb una involució de drets i llibertats sense límits.

Que les polítiques de retallades socials, forcen les dones a la tornada a casa amb la sobrecàrrega del treball de les cures, de les persones dependents ia la mercè dels mercats, ocupant els treballs més precaris, arribant a nivells insuportables d'explotació.

Que les dones joves, les més ben preparades acadèmicament de la nostra història, no tenen més futur d'emigrar. És una generació sense expectatives.

Que una ofensiva ideològica pretén:

- Recloure les dones a casa, a la feina de la llar ia la cura de les persones dependents, de manera que no és casual que pretenguin prohibir l'avortament o imposar una custòdia compartida que en un moment d'agudització de la desigualtat pot ser la imposició del maltractament i la violència per a moltes dones. Així com suprimir una assignatura que conté l'educació per la igualtat.

- Excloure les dones del mercat laboral i oferir la prostitució com una opció de futur, potenciant un model de creixement econòmic com és el de Eurovegas, regulant la prostitució o forçant a aquesta situació com a mitjà de supervivència. En definitiva volen que les dones de la classe treballadora, assumim que som potencialment "prostitutes".
Des del PCE/PSUCviu diem: prou!

Les reformes dels governs del PSOE i PP, no fan més que destruir els drets de les treballadores i els treballadors. Cal un procés constituent. Un canvi de règim. Un nou model d'estat, republicà, federal i solidari, que sense la lluita de les dones, no serà possible, que garanteixi la igualtat i l'apoderament de les dones.

El Psuc viu i el PCE  fan una crida a les dones perquè s'incorporin a la lluita. És hora de recuperar el que va ser el Moviment Democràtic de Dones, un moviment solidari que empodere i doni resposta a les necessitats de les dones. Una eina de lluita que situï les dones en primera línia per defensar els seus drets.
Una vegada mes volem denunciar la violencia masclista  envers les dones
 Dona del PCE /PSUC viu/ 08 març 13

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...