dimecres, 27 de març de 2013

EL PLE MUNICIPAL DE MOLLET APROVA DEMANAR L’ABDICACIÓ DEL REI I OBRIR UN PROCÉS CONSTITUENT CAP A LA III REPUBLICA


La moció presentada pel Grup Municipal d’ICV-EUiA va ser recolzada per tots els altres grups a excepció del PP

També es commemora la proclamació de la II República i es defensa la democràcia participativa com a mitjà per assolir la forma d’estat que vulgui el poble

Per primera vegada en l’actual període democràtic, l’Ajuntament de Mollet, en el Ple Municipal celebrat aquest passat dilluns 25 de març, ha aprovat una moció demanant l’abdicació de l’actual Rei d’Espanya, Joan Carles I, amb l’objectiu d’iniciar un procès constituent per tal que el poble pugui triar lliurement sobre la forma d’estat que vol, Monarquia o República.

La moció, presentada pel Grup Municipal d’ICV-EUiA, commemorava a més el 82è aniversari de la proclamació de la II República Espanyola i de la República Catalana, el 14 d’abril de 1931, amb la finalitat de promoure els valors socials i polítics d’aquell període històric, així com retre homenatge a les generacions que van lluitar per crear-la i defensar-la enfront de l’aixecament militar feixista que va provocar la guerra civil i la posterior dictadura.

Així mateix, la moció aprovada per tots els grups municipals a excepció del Partit Popular, fa una defensa de la democràcia participativa com a mitjà per assolir la forma d’estat i de govern que la ciutadania desitgi.

Com tots els anys, la moció original presentada per la coalició roig-i-verda incloïa la petició de que la bandera republicana tricolor onegés al màstil de l’Ajuntament el dia 14 d’abril, però aquesta iniciativa va ser retirada per tal d’assolir el major consens possible amb les altres forces polítiques que finalment van donar suport a la moció,

--
 Recull de premsa Contrapunt:
Amb un "visca la república!", el regidor d'ICV-EUiA Antonio López concloïa l'argumentació de la moció, aprovada per tots els grups excepte el PP, amb motiu de la commemoració de la proclamació de la segona República, el 14 d'abril. López qualificava el moment "'d'històric", ja que la proposta inclou la petició d'abdicació del rei Joan Carles, així com la petició perquè "s'iniciï un procés perquè la ciutadania pugui decidir si vol una monarquia o una república".
El regidor d'ICV-EUiA, Antonio López, desplegava una bandera republicana
López feia notar que "alguns votaran orgullosament aquesta moció", tot referint-se a regidors socialistes que, en anys anteriors, no s'havien adherit a la moció que, any rere any, presenta el seu grup municipal a l'entorn el 14 d'abril. Com sempre, López desplegava la bandera de la república espanyola.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...