dijous, 18 d’abril de 2013

La Reforma dels Ajuntaments un atac a la ciutadania i als serveis públics.
En els últims 34 anys els ajuntaments ha estat un motor per millorar la qualitat de vida de la ciutadania amb la creació de serveis, i millora substàncial de l'espai públic, segur que s'han de millorar alguns aspectes que des d'ICV-EUIA hem proposat, cal avançar en la democrccia participativa, ser austers en la despesa sumptuari, i acabar amb les obras faraoniques que a Mollet sabem bastant.
Però Amb l'excusa d'un fals estalvi econòmic es vol coartar l'autonomia dels ajuntaments, en una autèntica demolició de la base de l'Estat de benestar, que requereix per al seu manteniment una gestió dels serveis socials totalment pública ".
Com és la Reforma Local que vol imposar el PP?
El Govern del PP ha plantejat una reforma de l'Administració local que va contra els interessos de la gent. Treu competències i finançament als ajuntaments provocant retallades i privatitzacions en els serveis municipals que perjudicarà els que més els necessiten.
Amb la Reforma Local les Diputacions assumiran la prestació de serveis dels ajuntaments de menys de 20.000 habitants -7.717 a tot Espanya-si no atenen a un anomenat "cost estàndard" dels mateixos. A costa de qui s'estableix el cost mitjà dels serveis? Com sempre, a costa dels treballadors amb acomiadaments i dels usuaris amb pitjors serveis i més cars.
Dels 8.116 ajuntaments espanyols, els 6.802 de menys de 5.000 mil habitants podran ser intervinguts, amb el que en la pràctica desapareixeran com a tals.
Què passarà si s'aprova la reforma local?
Tots sortirem perdent: serveis privatitzats, més cars i de pitjor qualitat. Hi haurà augment de l'atur en els pobles i ciutats pels acomiadaments i perquè els ajuntaments perdran capacitat per dinamitzar l'economia local, uns serveis socials disminuïts i un llarg ET ETC.
El PP fa una reforma laboral que augmenta l'atur, rescata els bancs que fan fora a les famílies dels seus habitatges, proposa una reforma educativa per beneficiar els rics, i ara va contra els ajuntaments.
Saps que el Govern del PP vol aprovar una reforma local contra els nostres pobles i ciutats?
Estan en perill: L'atenció a la gent gran ia persones dependents, Les llars d'infants municipals, El manteniment dels col · legis públics, la formació i la creació d'ocupació, Les polítiques d'atenció a la Dona, Les polítiques de promoció d'habitatges publiques El rebut de l' aigua o de les escombraries seran més cars, propiciant la seva privatiacion.
Davant tal disbarat que no t'enganyin, no és una llei contra els polítics és una llei contra la ciutadania, els alcaldes de més de 50.000 habitants cobraran més i tindran més dedicacions exlusivas, en canvi els ajuntaments petits es veuran encara més perjudicats passant competències les diputacions i comunitats autònomes de manera que la proximitat del teu ajuntament es desplacés a altres instacias
Des de la coalicions d'ICV-EUIA diem que si hi ha alternatives.
Els ajuntaments necessiten més finançament, més transparència, més proximitat i més democràcia participativa no menys. Aquesta reforma és un altre atac del Govern del PP que podem aturar si ens mobilitzem defensant la democràcia local i Ajuntaments al servei de la gent i dels nostres drets.
Que no ens robin els nostres drets! Mobilitza't.

Antonio Lopez
Regidor per la Coalició d `ICV-EUIA de Mollet del Vallès

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...