dimarts, 3 de setembre de 2013

La via Federal i Republicà una opció possible i necessària
La via Federal i Republicà una opció possible i necessària
El debat polític en els últims anys està marcat sobre el model d'Estat i de l'encaix de Catalunya dins o fora de l'estat espanyol
Aquesta realitat té efectes en la ciutadania , repercussions institucionals , polítiques , socials ,Mediàtiques , i marca tendències electorals vegeu les últimes enquestes on ERC pot esdevenir la primera força política de Catalunya  Aquest debat també afecta les formacions polítiques d'esquerres a Catalunya ia Espanya , IU és la primera força política d'àmbit estatal que assumeix el dret a decidir dels pobles inclòs el de Catalunya .
Alguns amb prou raó pensen que no hi ha res a fer amb l'encaix de Catalunya en un estat centralista que no dóna passos cap a un estat Federal i republicà i que es pugui exercir lliurement el dret a l'auto determinació del poble de Catalunya , l'amputació del nou Estatut , les lleis del PP contra la immersió lingüística, la LOMCE , el dèficit fiscal, etc . etc .
És evident que des de la recuperació de la democràcia i les llibertats , l'Estat Espanyol ha viscut un important procés de descentralització . Però per a un estatPlurinacional (encara que es denomini oficialment autonòmic ) , que evoluciona en el Si de una democràcia avançada , com és el cas espanyol , els processos de Competències no es tanquen . Aquests s'han d'actualitzar, ja que augmenta la necessitat Democràtica d'aproximar les decisions a la ciutadania .És per tot això que l'esquerra federalista i republicana - a Catalunya ia Espanya -no hauria Continuar desapareguda en el terreny social , sindical , universitari i mediàtic , per
El que fa a la seva concepció del model d'Estat. Són conegudes , publicades i Promocionades les posicions nacionalistes de la dreta centralista , de la dreta Nacionalista i de l'independentisme . Són conegudes les limitacions del PSOE per avançar més , però les posicions federalistes i republicanes s'han auto silenciat Cal tornar a parlar i actuar sense complexos , tenint present que diversos Estudis d'opinió situen el federalisme com a opció alternativa a altres models Si l'Estat espanyol no es reconeix a tots els efectes com el que és - un Estat Divers , plural i compost -, pot esdevenir un espai inadequat per als Pobles i les nacions que l'integren . Dit d'una altra manera , Espanya serà federal i Republicana O no serà.
És per això que l'esquerra catalanista i federalista ha de continuar donant senyals i Defensant una Catalunya que vol sentir-se còmoda en una Espanya Plurinacional, pluricultural i plurilingüe .

Aquestes polítiques que practica el Govern del PP i en gran part també el PSOE que fa una cosa a l'oposició i la contrària al govern les rebuig categòricament per tant la meva posició és clara estic per la consulta sobiranista i que el poble decideixi el seu futur , independència , confederació . Federació , o l'estatus quo , la meva posició malgrat els inconvenients és la d'una República Federal de lliure adhesió , plurinacional i plurilingüe .
Finalment Aquest 11 setembre ve marcat per la cadena humana per la independència que ja s'han apuntat centenars de milers de persones la qual cosa respecte i en part comparteixo .
Perquè no vaig a anar a aquesta cadena humana , primer perquè els convocants diuen que és per la independencia, segon la via catalana és un moviment interclassista que no lluita pels drets socials i tercer que no és veritat que només hi ha una sortida a aquest problema .
La unitat dels que defensem el dret a decidir s'ha de basar en aconseguir que es pugui exercir el dret democràtic a decidir del poble de Catlaunya en llibertat i respecte a la pluralitat per a totes les opcions .

Antonio López Rodríguez

Secretari polític del PSUC viu del Vallès Oriental i exregidor

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...