dijous, 21 de novembre de 2013

XIX Congrés del PCE per una majoria social treballadora per una rebel · lió democràticaEl passat cap de setmana 15,16 i 17 de Novembre es va celebrar el XIX Congrés del PCE en què vaig tenir la oportudidad de participar com a delegat pel PSUC viu .
Aquest no va ser un congrés mes si no un congrés on vivim un moment excepcional per tant el discurs del partit també ha de ser excepcional , la crida a la mobilització intentant aglutinar la majoria social perquè defensi una democràcia social , econòmica i política que faci al poble deposoitario de la sobirania plena .
El compromís que surt d'aquest congrés és la construcció d'un procés constituent per trencar amb la transició del 78 i la troyca abolint la reforma constitucional de l'article 135 l'anomenada reforma exprés del PP i PSOE on es prioritza el pagament de la dueda abans que els serveis públics . I que posa tota la nostra economia al servei de la banca .
Per a això , cal construir un Bloc Social i Polític capaç de conduir un canvi de sistema , és a dir , aconseguir una democratització del poder polític i social per construir un nou Estat, una nova economia , i una nova societat justa i igualitària , un Res - pública de dones i homes lliures del mal social de l'explotació i del domini . Construir un bloc social i polític per a la Ruptura Social i Democràtica .
El Partit Comunista d'Espanya sap el que significa posar la unitat de l'esquerra per sobre de qualsevol altre plantejament i , un cop més en la història , proclamem des d'aquest XIX Congrés nostra passió per la unitat de la classe treballadora , de les forces de la cultura , de la joventut , de les dones i dels sectors populars , als quals anomenem a rebel · lar .
Entre d'altres el congrés va aprovar alguns temes importants .
1 . - La realització d'una auditoria ciutadana del deute públic i la ruptura amb la Troica .
2 . - L'actuació dels comunistes en els ajuntaments i la defensa del poder local
3 . - L'elaboració d'una proposta de democràcia avançada i participativa -
Elaborar una proposta constituent d'un model de democràcia participativa , per traslladar a les institucions ia les forces polítiques i socials que, almenys , contempli :
 Creació d'un Consell de Control Social i Democràtic de la Gestió Publica, en què es dipositin els diferents programes electorals i es faci un seguiment del seu compliment , ja que els programes electorals han de ser un contracte d'obligat compliment entre la força política que el presenta i la ciutadania que el doni suport .
 Regulació més efectiva de les campanyes electorals per limitar despeses i ampliar la pluralitat , de manera que el fonamental sigui el debat públic i la informació programàtica , amb la prohibició de donacions privades als partits polítics
Regulació i instauració dels revocatoris tant per als càrrecs públics com per als dirigents polítics , amb la idea d'evitar que els representants es separin dels que els han triat i dels seus interessos .
Regulació de l'obligació que els representants públics i dirigents polítics rendeixin comptes de la seva gestió anualment i poder rebre al mateix temps noves propostes .
 Desenvolupament de mecanismes de participació dels moviments socials , sindicals i ciutadans en les institucions , de forma especial al Parlament .
 Elaboració una llei electoral que permeti una representació real i proporcional dels electors / es en les institucions .
Finalment , el XIX Congrés del PCE reitera el seu compromís amb la unitat de l'esquerra, una unitat des de la base , que es materialitza i part del projecte d'IU , una de les principals i més duradores experiències d'unitat de l'esquerra a Espanya . Un projecte que aglutina una gran part de l'esquerra política , que ha de créixer i ampliar com Moviment Polític i Social , en el marc d'un procés de convocatòria que aglutini la majoria social que pateix la crisi , defensant la màxima unitat de les forces d'esquerres , dels moviments socials, dels sindicats de classe , per disputar l'hegemonia i el poder a la dreta i avançar cap al socialisme i el comunisme .

Antonio López.

 Responsable politic del PSUC viu del Valles Oriental

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...