dissabte, 2 de maig de 2015

Pa, sostre, treball i salaris dignes!+ Protecció social! visca el primer de MaigEms posa cada cop més de manifest que patim una situació d’emergència social i laboral que requereix un compromís de transformació política i social. Necessitem un rescat de les persones, en lloc del rescat de l’oligarquia econòmica i financera que està depredant la riquesa a Catalunya al estat i al mon.
Avui hi ha 5,5 milions d’aturats a l'Estat Espanyol i d’aquests, 726.000 són a Catalunya. Un 20% i mes de 5000 a Mollet un 20,32 %  es troba en risc d’exclusió social. 320.000 famílies pateixen pobresa energètica, mentre es continuen produint una mitjana de 43 desnonaments diaris.
Enfrontem una situació d’explotació cada cop més greu: extensió del precariat, externalització i subcontractació com a fórmules cada cop més generalitzades, acomiadaments massius, tancaments dels centres de treball, baixada contínua de salaris mentre augmenten les plusvàlues, i una progressiva substitució de treballs dignes i de qualitat per treballs absolutament desregulats. Cada cop treballem més, durant més anys, a canvi de ser més explotats.
El capitalisme neoliberal és una aposta per la privatització dels serveis públics con la sanitat , la educacció , serveis creats i mantinguts amb l’esforç dels treballadors i treballadores, i és la principal amenaça a l'exercici dels drets humans de la Classe Treballadora: dret a la sanitat, dret a l'educació, dret a l'atenció... El recent intent de privatització del Registre Civil n'és només un exemple.
Els poderossos del mon  pretén dotar els mercats d'una nova eina d'opressió: el TTIP, el tractat de lliure comerç que negocien en secret la UE i els EUA. És un tractat que només portarà més desregulació, més atur i més precarietat. Farem així un pas més cap a la destrucció dels drets laborals, socials i mediambientals a les dues bandes de l’Atlàntic.
Les dones treballadores, que ja hem de suportar en solitud el treball reproductiu, ens veiem obligades per les polítiques explotadores i patriarcals a tornar a un estadi d’invisibilitat i submissió: hem de veure com fins i tot se'ns nega el dret a decidir sobre el  propi cos amb una Llei de l'Avortament reaccionària.
L’espoli per part dels grans centres de poder europeus de la generació millor formada de la història està obligant la nostra joventut a emigrar. L’explotació dels treballadors/es immigrants, criminalitzats pel fet de buscar una vida millor, està convertint el Mediterrani en una fossa comuna, per culpa de les polítiques excloents de l’Europa fortalesa.
Tenim al davant un escenari que exigeix d’una lluita constant contra aquesta agressió a gran escala del capitalisme envers la Classe Treballadora.
Enfrontem una lluita que topa amb l’obstacle de la criminalització de la resposta per part de la dreta reaccionària en el poder. Amb la Llei Mordassa pretenen sotmetre la nostra classe per la força i la repressió de qualsevol mena de protesta. Ens volen callats, espantats i amagats.
Per això, malgrat tot, cal que la resposta s’obri pas, de forma unitària, cal que confluïm les organitzacions i els moviments socials, els moviments polítics, el sindicalisme reivindicatiu i de classe, en un únic front comú per la Democràcia. Perquè amb Capitalisme no hi pot haver Democràcia.
Aquets primer de maig es  per a construir poder popular, per a denunciar les polítiques de la dreta neoliberal, per a protestar contra la injustícia, contra la precarietat i contra els desnonaments, pels nostres drets i la nostra llibertat. Perquè un altre món és possible. Unitat i lluita


Antonio Lopez ,Membre de la direcció Nacional de EUIA i Comunistes de Catalunya 

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...