dissabte, 19 de març de 2016

85 aniversari de la proclamació de la II República,Cal un procés constituent a Catalunya i Paral·lelament també al conjunt de l'Estat Espanyol.
85 aniversari de la proclamació de la II República,Cal un procés constituent a Catalunya i Paral·lelament  també  al conjunt de l'Estat Espanyol.
Aquets 14 d´abril  2016 commemorem el 85è aniversari de la proclamació de la Segona República, la qual va significar un període inèdit de democràcia, llibertats col.lectives, Transformacions culturals, socials, econòmiques, laborals, educatives, Sanitàries i polítques, com mai s'havien viscut .
l'actual trencament del pacte constitucional de 1978 és avui un fet consumat, per la imposicions de polítiques d'austeritat, que han atemptat Clarament contra els estructures bàsiques de l'Estat del Benestar
La Sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya de juny de 2010 i el procès de recentralització Impulsat paper Govern del PP, no només  han afectat l'autogovern de Catalunya, sinó que també va han, posa't en evidència Els Límits de l 'Estat de les Autonomies amb la imposicions d'1 visió restrictiva de la Constitució, que intenta limitar el desarrollo del sistema autonomic cap a un model federal, aixi com también intenta tancar la porta a l'desarrollo d'1 Estat plurinacional, per frenar tota possibilitat d'1 model descentralitzat de presa de decisions.
 El pacte el 78 com un procés de reformulació institucional del règim franquista per la Integració de l'Estat Espanyol a els estructures del capitalisme internacional. Hem Denunciat l'escassa calidad democràtica del sistema electoral i Parlamentari espanyol, la pervivència de les estructures franquistes de dominació militar, econòmica, ideològica i social. Hem Denunciat sempre l'Incompliment per part de l'Estat Espanyol de les Indicacions de l'ONU i a els organismes internacionals sobre Drets Humans en Matèria de Reconeixement i compensació a les víctimes de l'feixisme franquista, aixi com dels repetits requirements per Deixar sense Efecte la Llei d'Amnistia del 77.Avui La crisi del pacte del 78 afecta Totes els Institucions i Organitzacions polítiques i socials que el van Fer possible.
 la profunda crisi que avui viu el nostre país, no només econòmica, sinó también política i de valors, és Necessari que la ciutadania de l'Estat espanyol Pugui decidir en plena llibertat el model d'Estat que volem una nova  Republica o seguir amb la Monarquia corrupta i hereditaria
Aquet any  calç commemorar, amb la Solemnitat, la dignitat i la Profunditat, el 85è aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola, paper Significat que te la data del 14 d'abril per a poble català i espanyol, Tot rememorant que AQUEST Període polític va significar un gran avenç per la democràcia, la llibertat, la justícia i el progres de nostres país.
Retre especial homenatge a Tots els republicans, homes i dons, que van sofrir la persecució i la repressió franquista a l'interior, o van haver d'emprendre Un llarg, dur i dolorós exili.
Lluitar pe la   l'anul.lació dels Judicis sumaríssims a Totes les persones condemnades a mort pèls tribunal sil.legals del general Franco, especialment el de l'alcalde de la ciutat en aquells moments, Josep Fortuny, i instar els Institucions responsables a exhumar, identificar i enterrar amb dignitat els restes de Totes els víctimes que encara és troben sota fosses, camps i cunetes, aixi com la derogació de la Llei d'Aministia de 1977.
 Cal  l´aprofundiment democràtic, que ens porti a un model més just socialment, centrat en una indispensable redistribució de la riquesa, i Basat en a els valors socials, polítics i culturals que va suposar la II República,.
Cal un procés constituent ha de recollir el Dret a l'autodeterminació dels pobles, reconeixer Catalunya com a Subjecte polític i Fer possible l'Exercici del dret a decidir a través d'un referèndum vinculant, un procés constituent a Catalunya i Paral·lelament al conjunt d'Espanya.
 Cal que l'Ajuntament de Mollet és declari municipi republica i treballi per aconseguir un proces constiuien que acabi amb la proclamació de la República Catalana Lliurament federada o independent a la III república de els pobles d'Espanya
 Que el proper dia 14 d'abril Onegi la bandera tricolor republicana als màstils oficials. com a símbol de la democràcia, la llibertat, la justícia i progres, i com a homenatge als 4 molletans que, al su exili republicà, van es ser assesinats pel  Nazisme: Vicenç Bach, Pere Cuyàs, Joan Molins i Joan Tura.
VISCA LA REPUBLICA
Antonio Lopez.
Responsable polític de Comunistes de Catalunya a Mollet i Membre de Canviem Mollet.


Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...