dijous, 13 d’octubre de 2016

ESTIMAT PSUC 80 ANIVERSARI:Fa 80 anys, el 23 de juliol de 1936, va ser fundat el Partit Socialista Unificat de Catalunya, al Bar del Pi, com a resultat de la fusió de la Unió Socialista de Catalunya, del Partit Comunista de Catalunya, el Partit Català Proletari i la Federació Catalana del PSOE. Comunistes de Catalunya celebrem aquesta commemoració i recordem el PSUC com una de les majors experiències unitàries de la classe treballadora de Catalunya en la lluita per l'emancipació social i nacional.

El PSUC va néixer enmig de la guerra amb l'esperit unitari de fer front a les forces feixistes alçades contra la legítima República. La seva fundació va ser un acte de responsabilitat històrica. El PSUC va tenir un paper fonamental en la guerra i la posterior lluita clandestina contra el franquisme, convertint-se en el principal partit d'oposició a la dictadura, centre d'una immensa xarxa de suport i ajuda mútua clandestina que va combatre sense descans el règim.

Comunistes de Catalunya ens considerem hereus del PSUC, al que valorem com a referent indiscutible del comunisme català del segle XX. No obstant això, no ens considerem els únics hereus d'aquesta tradició i defensem que la història del PSUC forma part ja de la història col·lectiva de la classe treballadora de Catalunya, una rica experiència de lluita revolucionària per les llibertats i la justícia.
A Mollet volem recordar el prope dia 5 de Novembre a les 18 h al Centre Cultural La Marineta a tants militants i simpatitzans que amb la seva lluita es va aconseguir la llibertat l'amnistia i l'estatut d'autonomia i moltes millores i conquestes per a la classe treballadora. Volem fet mencions especials a les dues acaldessa del  PSUC Anna Bosch i Carmen Coll i militants tan annegats com Manuel Fernandez, Luis Patilla i Maruja Miguel entre d'altres que seria impossible nomenar totes pel seu compromís militant ja sigui als moviments socials o en les institucions.
Comunistes de Catalunya fem una crida a recordar i aprendre de l'experiència històrica del PSUC, no per nostàlgia d'un temps idealitzat, sinó per coherència amb un futur que, com a poble, encara hem de conquerir. fa 80 anys, per vèncer les forces de la reacció segueix sent necessària la unitat de la classe treballadora i de les classes populars que som la immensa majoria de la ciutadania. Aquest és el principal missatge que necessitem recordar, del PSUC que commemorem.
UN PARTIT NACIONAL I DE CLASSE 80 ANIVERSARI DE L'PSUC 1936-2016

Antonio Lopez responsable polític de comunistes de Catalunya a Mollet i antic militan del PSUC
Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...