dilluns, 28 de novembre de 2016

La República Catalana es compatible amb el Federalisme de lliure adhesió.
La República Catalana es  compatible amb el Federalisme de lliure adhesió.
El proper dia 6 de desembre es compliran 38 anys de l'aprovació de la constitució del 78 en referèndum per la majoria de la ciutadania de l'estat Espanyol.
Després de 38 anys és necessari un nou procés constituent per a Catalunya i l'estat on es pugui aconseguir la ruptura democràtica que no es va poder fer en la transició, pel pacte constitucional i la impossibilitat d'imposar-ja que el franquisme a la mort del dictador encara tenia força suficient per avortar-i imposar una constitució monàrquica que donava un paper anti democràtic a l'exèrcit en el que es refereix a la unitat indivisible de l'estat espanyol i el tutelatge efectiu.
L'abdicació de l'anterior cap de l'Estat en el seu fill després que la monarquia s´hagi vist involucrada en diferents episodis de corrupción como son, NOOS, Botswana, Corina, amistats perilloses amb la dictadura de arabia saudí ETC etc. Aquesta encara més clar que la institució monàrquica és anti democràtica, il·legítima i hereditària del Franquisme una institució fora del temps que vivimi i anacrònica.
Els poders econòmics i reaccionaris estan en un procés d'una segona transició que els duri uns altres 40 anys sense que res canviï amb l'acompanyament dels partits del Sistema PP, PSOE i C'S. Així s'ha vist en el cop d'estat intern al PSOE que s'ha negat a formular un govern del canvi i donat suport al partit popular amb la seva abstenció.
És més necessari que mai un nou subjecte polític a Catalunya hi ha l'estat espanyol que pugui representar a les classes populars treballadores que acabi amb la podridura i la corrupció sistèmica, l'austeritat i recuperi els serveis públics de qualitat, sanitat, educació i pensions publiques, i el dret a un treball i habitatge digne per a tothom.
Concretament per a Catalunya el Període autonomic està esgotat, i calç un procés constituent català cap a una nova Realitat: una nació amb  Estat propi, fruit d'la voluntat expressada democràticament en un referèndum d'autodeterminació, i que AQUEST Estat el volem lliurement federat a la resta de pobles de l'Estat espanyol, amb es qui  con  lluitem fraternalment per un  model federal i republicà que reconegui su plurinacionalitat.
La Constitució federal que és Formi per a un poble que, com Espanya ha de contenir una part preliminar en Què és proclami explícitament i solemnement la sobirania de cadascún dels ESTATS que han de constituir la federació, i AQUESTA els  Comunistes de Catalunya la volem Republicana.

Antonio Lopez 

Responsable politic de comunistes de catalunya a Mollet i a nivel nacional de republicanisme

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...