diumenge, 30 de juliol de 2017

L’AFER DECATHLON

L’AFER DECATHLON

Acaba de fer-se públic la sentencia  TSJ de Catalunya que anu.la l,adjudicacio de laparce.la a Dekathlon dabant el   recurs presentat per la immobiliària Eurocarat contra l’adjudicació a la multinacional Decathlon d’un solar de la Vinyota per a usos comercials a l’any 2008, propietat de l’aleshores empresa pública Promosol, ara Mollet Impulsa.
 En aquella época, ara fa 9 anys, jo formava part com a regidor del Grup Municipal d’ICV-EUiA, el qual des del principi va denunciar públicament tota la sèrie d’irregularitats en envoltaven aquest procediment.
 En primer lloc, vam posar el crit al cel per l’abismal diferència de preu entre ambdues ofertes: Decathlon oferia aproximadament 6,2 milions d’Euros (que era el preu mínim de licitació), mentre que la seva competidora, Media Markt  representada per Eurocarat, n’oferia 8,5, el que suposava una diferència de 2,3 milions d’Euros. No ens cabia al cap com es podia acceptar una oferta econòmica amb una diferència tan brutal (373 milions de les antigues pessetes!). Però no només nosaltres, el propi gerent de Promosol (l’empresa municipal que gestionava el sòl públic i que avui es diu “Mollet Impulsa”) ja va advertir per escrit que aquesta gran diferència econòmica comportava risc d’impugnació.
 A més a més, existien d’altres irregularitats en aquest procediment, tal i com va fer constar la secretaria  municipal, la qual va elaborar un informe el que feia constar que la plica de Decathlon no hauria de ser admesa a la licitació (els condicionants suspensius, totalment prohibits en aquest tipus de licitacions). El propi alcalde va reconèixer al juny d’aquell any que s’assumien riscos a l’haver acceptat aquella oferta.
 En aquell moment i ara, la nostra principal preocupació era defensar els interessos dels ciutadans i les ciutadanes de Mollet, en cap cas els de les grans empreses, doncs no tenim cap motiu per preferir una o altra. De tot plegat, el que més ens amoïna són les conseqüències que això pot tenir per les ja de per si malmeses arques municipals, molt tocades després d’un altre revés judicial de l’Ajuntament com va ser la resolució de les expropiacions de terrenys de la Vinyota.
 Al  últim plé municipal el Sr. Monrás reconeixia  que el nostre grup municipal i jo en particular ens vam oposar  i feia  mencio a la diferència d'oferta d'ambdues empreses molt superior en la creacion de llocs de treball el Dekathlon,aquesta afirmacion és falsa ja que l'informe de la gerència de promosol l'oferta de Media Markt preveia 200 llocs de treball i Dekathlon 199.
  La nefasta gestió de l’equip de govern del PSC i el recolsament  el qual ha de donar moltes explicacions al respecte, perquè el que s’intueix de tot plegat es quelcom molt i molt greu, i més en l’actual context polític, darrere d’aquest tipus de casos a altres ajuntaments o administracions públiques han tingut que dimitir i/o resposablitats polítiques.
 Per ultim qui pagarà la mes que probable indemnitzacio a l'empresa Eurocart per una malisima gestion d'uns politicos irresponsables ? desitjo que no sigui el poble de Mollet.
 Antonio López.
 Antic Regidor d’ICV-EUiA i membre de la Comissió Local d’EUiA Mollet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...