dissabte, 2 de setembre de 2017

L'EUROPA QUE VOLEM. Serveis Públics un dret conquistat a preservar i augmentar
L'EUROPA QUE VOLEM.
Serveis Públics un dret conquistat a preservar i augmentar
Des del Partit de l'Esquerra Europea i Esquerra Unida i Alternativa considerem que els serveis públics no només són necessaris si no imprescindibles i per tant és l'objectiu que constitueixen el nucli dels nostres reptes i objectius amb la finalitat de mantenir i augmentar-los és la resposta a les necessitats socials de la nostra ciutadania europea.
Avui dia el capitalisme amenaça contra els serveis públics és brutal. Est és el moment de concebre una estratègia per impulsar polítiques i mobilitzacions per millorar els serveis públics europeus perquè les persones puguin cobrir les seves necessitats bàsiques i es beneficien dels béns col·lectius més enllà de la lògica del guany capitalista.
Est és un moment històric per a l'esquerra europea per canviar d'adreça, per estar en l'avantguarda i passar a l'ofensiva per una reapropiación dels serveis públics. Representen el nostre dret com a ciutadania i que es neguen a mirar béns com a 'clients'.
La nostra visió dels serveis públics
Quan parlem sobre el concepte dels serveis públics, no ens referim merament a alguns serveis dirigits al públic. A través del servei públic entenem l'opció política que implica la propietat, el finançament, la gestió i el control democràtic de l'estat a través de la participació ciutadana
Considerem els següents béns públics: educació, salut, habitatge, subministrament d'aliments, el medi ambient, la cultura, l'aigua, l'energia, el transport i la comunicació...
La conquesta dels Serveis públics, han estat el resultat de la lluita de la classe treballadora els moviments socials i l'esquerra, que Ells -ha construït pas a pas. Per satisfer les necessitats de les dones i els homes
Els països europeus no estan exempts d'aquest procés de demolició dels serveis públics, encara que els ritmes d'aplicació són diferents. La nostra Europa no és l'Europa de les retallades pressupostàries i les polítiques d'austeritat.
Anem a redefinir una nova generació de serveis públics gràcies a la participació i la mobilització social. És absolutament apropiat, legítima i considera.
La construcció dels serveis públics per al futur
Serveis públics nacionals han de ser Finançats per l'Estat pels sistemes nacionals de seguretat social, i han de ser gestionats i controlats democràticament fora de les regles del mercat.
Mentrestant, en paral·lel amb la construcció d'Europa, el territori està sorgint i les noves necessitats, com un subministrament adequat de l'energia i el medi ambient, es plantegen per a la població d'Europa. Un enfocament global per al continent europeu amb la finalitat de construir un nou servei públic europeu s'està convertint en essencial per fer front als desafiaments al llarg d'aquest territori.
La reapropiación
La reapropiación d'alta qualitat, els serveis públics universals i la igualtat, s'ha convertit avui dia en un acte revolucionari i pel que es percep. Hem de lluitar junts contra la renúncia diària.
Serveis públics hauries de ser Finançat pel pressupost dels Estats i les administracions públiques. Aquesta inversió ha de ser una prioritat per a autoritats públiques. Per tant, exigim el finançament públic dels serveis públics; i no per empreses privades lucratives,
La nostra visió dels serveis públics no és sota la bandera dels mercats d'enginyeria financera. Mesurem les metes de qualitat són, la igualtat, la justícia i el benestar universal. Per optimitzar la qualitat dels serveis públics, és necessari que els empleats públics, tinguin un estatus que els protegeix de pressions, el reconeixement de les seves qualificacions, la carrera professional, la seguretat laboral, remuneració adequada i de jubilació. La idea que podria ser Financin serveis públics i administrat de manera més eficaç pel mercat i per empreses privades clarament té col·lapsat. Liberalització Aquest és un veritable verí destructiu per a la qualitat del servei prestat a la gent i pel dret a Obtenir nous serveis.
Defensem el control democràtic dels ciutadans/as i es rebutgem la participació privada, segons el previst per l'avió Junker, donant una mescla pública-privada soscava els serveis. Aquestes privatitzacions perverses enfortiran un entorn favorable per a la corrupció escandalosa dels mercats a costa de la qualitat i universalitat del servei. No és factible per gestionar una bona lògica del públic i les lleis del sector privat: els objectius són diferents. Quan alguna cosa es converteix en públic i privat s'escapa al control democràtic.
La igualtat d'accés i l'apropiació social són fonamentals. Aquesta realitat és, per desgràcia, un exemple flagrant Tenint en compte l'escassetat de mitjans proporcionada per Europa per a la recepció de refugiats i migrants.

ANTONIO LOPEZ. MEMBRE DE LA COMISIO DE SRVICOS PUBLICOS DEL PARTIT DE L'ESQUERRA EUROPEA, (PiE)

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...